onsdag 23 mars 2016

Vinterfolket av Jennifer Mcmahon

Det här är en fascinerande bok om obeskrivlig saknad efter människor som för alltid är försvunna.När en kärlek och saknad är så stark att människor gör allt för att åtminstone under några dagar få träffa de som är döda riskerar de allt. Då händer det som inte får hända - de döda kommer tillbaka, men alla som läst Stephen King vet att det är en mycket dålig idé. Vi befinner oss i ett litet samhälle i USA där människor, som går in i skogarna då och då försvinner. Det handlar om tre kvinnor från olika tider, som bor i närheten av det farliga området. Sarah Harrison hittas död utanför sitt hus 1908. Hennes dotter Gertie hade dött kort före. Hundra år senare bor 19-åriga Ruth i samma hus. En morgon är hennes mamma spårlöst försvunnen. När Ruth letar igenom huset hittar hon Sarahs dagbok under golvplankorna. Det är en förfärlig läsning om övernaturliga krafter och om ondska, men Ruth bestämmer sig ändå att försöka rädda sin mamma.
I nutid har Kathrine just förlorat sin man i en trafikolycka. Tidigare har hon förlorat sin son, som dog i leukemi. Kathrine är desperat i sin sorg och saknad. Hon vill göra allt för att få träffa sina älskade igen.
Boken på minner visserligen om "Jurtjykyrkogården", men har en helt egen stil och ett fantastiskt språk. I boken finns många människor med en spännande historia. Det är en mycket spännande bok, som gör man inte gärna släcker lampan när man ska sova och lyssnar efter krafsande från garderoben.



Inga kommentarer:

20 fantastiska klassiker

https://www.bonniersbokklubb.se/Boktips/20-klassiker-att-lasa-innan-50/