måndag 6 januari 2020

Gömställen av Katherine Arden

Ollie är 11 år och älskar böcker. Hon försöker hela tiden hitta platser där hon kan få vara ifred med sin läsning. En av platserna ligger vid en flod och när Ollie kommer dit träffar hon en kvinna som tänker slänga en bok i floden. Hon stjäl boken och cyklar hem så fort hon kan för att få läsa den.
Boken handlar om flickan Beth som levt på gården Smoke Hollow, om två bröder som båda älskar henne och om en leende man som kan ge dig allt du önskar mest.
Dagen därpå åker Ollie och hennes klass till en bondgård för att lära sig mer om jordbruk. Bakom gården upptäcker Ollie en kyrkogård med namn på gravstenarna, som stämmer med boken.Är berättelsen på riktigt.Runt om på gården finns det många fågelskrämmor.
När barnen ska åka hem går bussen sönder och läraren ger sig iväg för att hämta hjälp. Den underlige busschauffören ger barnen rådet att ge sig ut i skogen och gömma sig innan mörkret  faller. Ingen av barnen förstår vad han menar, men Ollie har sin döda mammas klocka på sig och på displayen står det "Fly".
Ollie förstår att hennes mamma försöker hjälpa henne och tillsammans med två kamrater gömmer hon sig i skogen. Nu börjar en skräckfärd för Ollie och hennes kamrater, men Ollie förstår att enda sättet att hedra sin döda mamma är att göra som hon - alltid vara modig.




Inga kommentarer:

20 fantastiska klassiker

https://www.bonniersbokklubb.se/Boktips/20-klassiker-att-lasa-innan-50/